Umut ve Neşe İçinde Yaşama Tutunan Çocukların “23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

Onkoloji Hastanesi Pediatrik Hematoloji Bilim Dalı’nda tedavi gören çocuklar, her yıl olduğu gibi bu yıl da ONKO yardım ekibi ve gönüllü kişilerin destekleri ile 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı‘nı büyük bir coşkuyla kutladı.

Sunuculuğunu ONKO yardım ekibinden Semra Göklü’nün yaptığı “23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı” kutlaması kapsamında gerçekleşen bayram coşkusu geniş katılım nedeniyle bu yıl Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi oditoryumunda çocukların profesyonel gösterileri ve gösteride onların küçük ellerini bir an olsun bırakmayan Onkoloji Hastanesi öğretmenleri, çalışanları ve idarenin tam desteğiyle ‘TEK YÜREKTE’ kutlandı.

Yoğun ilgi gören bu kutlama öncesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile birlikte Onkoloji Hastanesi’nden sorumlu Başhekim Prof. Dr. Mesut Özkaya günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Özkaya konuşmasında öncelikle TEK YÜREKTE buluşan ve çocokların ellerini bırakmayan ONKO yardım ekibine ve gönüllü kişilere teşekkürlerini sunarken, çocukların yarınlarımız olduğunu ve özellikle tedavi aşamasında moral ve motivasyonun oldukça önemli olduğunu dile getirdi. Ayrıca birlik ve beraberlik mesajları veren Özkaya hastane yönetimi olarak amaçlarının tedavi gören çocuklar için sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmak olduğunu belirtti.

Haftalarca başta öğretmenler ve sağlık ekibi ile beraber programa hazırlanan çocukların 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı gösterilerine katılan Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Metin Kılınç, Başhekim Yard. Belgin Alaşehirli, akademisyenler Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Prof. Dr. İbrahim Sarı, idareciler Mustafa Kalkan, Suat Uçan, Yılmaz Çaycı, Cuma Kerkez ve birçok sağlık çalışanı, sorumlular, çocukların velileri ve tıp öğrencileri programı yoğun bir ilgiyle izledi.

Çoğu zaman duygulu anların yaşandığı kutlamada lösemili çocuklar 23 Nisan şiirlerini okurken, onların tedavi sürecinde yanlarında olan tüm sağlık ekibi ve gönüllülerin fotoğrafları slayt gösterisi olarak sunuldu. Program sonunda röportaj veren Pediatrik Hematoloji BD Başkanı Prof.Dr. Ali Bay, hastane ortamında tedavi gören bu çocukların hayat dolu olmalarının yarınlara umut kattığını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

DSC_0244 DSC_0252 DSC_0256 DSC_0263 DSC_0307 DSC_0308 DSC_0309 IMG-20160423-WA0052 IMG-20160423-WA0090 IMG-20160423-WA0102

Haber: Gülden Çokkalender