Onkoloji Hastanesinde Artık Kan Bağışçısı Bulma Sorunu Bitti

Gaziantep Onkoloji Hastanesi ve Gaziantep Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ‘DUYARLI GENÇLER TOPLULUĞU’ arasında yapılan anlaşma ile artık hastanemizdeki kan ihtiyacının kesintisiz karşılanması sağlanmıştır.

‘KAN KARDEŞİM’ adı verilen proje ile kan ve ürünlerinin bulunmasında karşılaşılan sorunların tamamen ve kesintisiz olarak ortadan kaldırılması amacı ile hazırlanan projeye Gaziantep Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’ndan Sayın Deniz Durdu ve Nurten Utar sahip çıktı. Yapılan ilk çalışma sonucunda 500’e yakın bölüm öğrencisi projeye gönüllü olarak katıldılar.

Gönüllü öğrencilerin ‘Kan Kardeşim’ dediği Onkoloji Hastanesi’indeki çocuk hastalar Hacivat ve Karagöz oyunu ile mutlu olurken, Üniversite öğrencilerinin öğrenim döneminden başlayarak sosyal sorumluluk projelerinin içerisinde yer almaları gerekliliğine vurgu yapan Deniz Durdu,“Üniversitemize bağlı hastanemize ilk sahip çıkması gerekenler üniversitemizin öğrencileridir” dedi.

Onkoloji Hastanesi’nden sorumlu Başhekimi Doç.Dr. Mesut Özkaya, Üniversitemiz öğrencilerinin hastanemizdeki hastalarımıza sahip çıkması bizler için gurur vesilesi olmuştur, bu organizasyonda emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” dedi. Kurumlar arası işbirliğinin önemine dikkat çeken Hastane İdari Sorumlusu Uz Ecz Ahmet Sami Boşnak, teklifin öğrenciler tarafından geldiğini ve hazırlanan projenin profesyonel bir bakış açısı ile ele alındığını, sürekliliği için gerekli tüm adımların titizlikle atılacağını söyledi.

_NIS8878 _NIS8972 _NIS8992 _NIS8924

Haber: Gülden Çokkalender